Jelenlegi hely

Mennyezeti lámpák a lakásban – hová alkalmazzuk?

A mennyezeti lámpák azok az általában lapos plafonhoz simuló kerek, négyzetes vagy függő lámpák, amelyek nem, vagy csak minimálisan lógnak le a plafonról. De vajon hogyan érdemes ezeket használni?

Milyen helyiségbe rakjunk mennyezeti lámpákat?

A legtöbb esetben mennyezeti lámpát oda teszünk, ahol nincs szükség hosszú függőlámpára, vagy alacsony a belmagasság. A legtöbb mennyezeti lámpa búrával rendelkezik, emiatt sejtelmes vagy puhább fényt ad. Arra szolgálnak, hogy a nagyobb tereket megvilágítsák. Ezeknek a lámpáknak az elsődleges tulajdonsága a különféle összekötő terek kivilágítása, például folyosóké, illetve az olyan helyiségek világítását adják, ahol erősebb kiegészítő világítás is található. Ilyen a fürdőszoba, ahol közvetlen a mosdókagyló feletti spotlámpák adhatják az erősebb fényforrást a tompább mennyezeti lámpa mellett. A kerek, nyak nélküli UFO lámpákat hangulatvilágításként is szokták használni. Ilyenkor nem főfény, hanem egyfajta kísérőfénye a többinek. Nagyon szép hangulatvilágítást lehet létrehozni vele, és megfelelően egészíti ki a klasszikusabb darabokat, például a csillárokat. Az élesebb fényt adó mennyezeti lámpák a konyhába, szobába és a nappaliba a legalkalmasabbak, ahol könnyen tudjuk bennük cserélni az égőket. A fényerősség és típus esetében a villanykörte erőssége és színhőmérséklete lesz a mérvadó. Ám arra nem árt odafigyelni, hogy milyen fényerősítő vagy tompító búra tartozik az általunk kinézett mennyezeti lámpához. Sok típusuk fénytompító búrával kapható, ezért erre a kiválasztáskor figyelni kell. A másik fontos szempont, hogy ha nagyon nagy a mennyezet magassága, akkor inkább csillárt, vagy hosszabb függőlámpát válasszunk.

Milyen stílusú mennyezeti lámpát vásároljunk?

Természetesen olyat, ami illik a lakásunk belső teréhez. Manapság a klasszikus darabok mellett már megjelentek a smart, azaz mobillal vezérelhető fényerősségű és a teljesen LED-es lámpák is. Formáját tekintve választhatunk az egészen modern, a vintage és a rusztikus dizájnok között. A lényeg, hogy nekünk szimpatikus, a lakásunk számára pedig stílusos legyen.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

A napokban belefutottam egy anyukák között zajló beszélgetésbe mely igazán megosztotta a társaságot.  Arról diskuráltak a játszótéren ücsörögve, hogy vajon mennyire illik/kell/szabad kimutatni az érzelmeinket a gyerekek előtt. Nagyon érdekes meglátásokat hallottam, melyeket most szeretnék veletek is megosztani. Sőt, kíváncsian várom véleményeteket a témában. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

Ólom, higany, króm.. nem csak a kémiaóráinkon szereplő elemek. Nap mint nap kapcsolatba kerülünk velük, krómozott eszközök és aluminium edények állnak a konyhákban, ólom van a nem étkezési célokra szánt kerámiamázakban... soroljam?
Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Akárhogy nézzük, hosszú volt az a 72 nap nyári szünet.  Biztos lehetsz benne, nem Te vagy az egyedüli, aki csemetéje minden imádata mellett ne érezne időnként így. A sulikezdés okozta féktelen örömképekkel szeretnénk erőt adni a szünet utolsó napjaira.
Ugrás az oldal tetejére