Jelenlegi hely

Mennyezeti lámpák a lakásban – hová alkalmazzuk?

A mennyezeti lámpák azok az általában lapos plafonhoz simuló kerek, négyzetes vagy függő lámpák, amelyek nem, vagy csak minimálisan lógnak le a plafonról. De vajon hogyan érdemes ezeket használni?

Milyen helyiségbe rakjunk mennyezeti lámpákat?

A legtöbb esetben mennyezeti lámpát oda teszünk, ahol nincs szükség hosszú függőlámpára, vagy alacsony a belmagasság. A legtöbb mennyezeti lámpa búrával rendelkezik, emiatt sejtelmes vagy puhább fényt ad. Arra szolgálnak, hogy a nagyobb tereket megvilágítsák. Ezeknek a lámpáknak az elsődleges tulajdonsága a különféle összekötő terek kivilágítása, például folyosóké, illetve az olyan helyiségek világítását adják, ahol erősebb kiegészítő világítás is található. Ilyen a fürdőszoba, ahol közvetlen a mosdókagyló feletti spotlámpák adhatják az erősebb fényforrást a tompább mennyezeti lámpa mellett. A kerek, nyak nélküli UFO lámpákat hangulatvilágításként is szokták használni. Ilyenkor nem főfény, hanem egyfajta kísérőfénye a többinek. Nagyon szép hangulatvilágítást lehet létrehozni vele, és megfelelően egészíti ki a klasszikusabb darabokat, például a csillárokat. Az élesebb fényt adó mennyezeti lámpák a konyhába, szobába és a nappaliba a legalkalmasabbak, ahol könnyen tudjuk bennük cserélni az égőket. A fényerősség és típus esetében a villanykörte erőssége és színhőmérséklete lesz a mérvadó. Ám arra nem árt odafigyelni, hogy milyen fényerősítő vagy tompító búra tartozik az általunk kinézett mennyezeti lámpához. Sok típusuk fénytompító búrával kapható, ezért erre a kiválasztáskor figyelni kell. A másik fontos szempont, hogy ha nagyon nagy a mennyezet magassága, akkor inkább csillárt, vagy hosszabb függőlámpát válasszunk.

Milyen stílusú mennyezeti lámpát vásároljunk?

Természetesen olyat, ami illik a lakásunk belső teréhez. Manapság a klasszikus darabok mellett már megjelentek a smart, azaz mobillal vezérelhető fényerősségű és a teljesen LED-es lámpák is. Formáját tekintve választhatunk az egészen modern, a vintage és a rusztikus dizájnok között. A lényeg, hogy nekünk szimpatikus, a lakásunk számára pedig stílusos legyen.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére