Jelenlegi hely

Mit viseljünk gyermekeink iskolai rendezvényein?

Amikor iskolás korú gyermeke van az embernek, az olyan események és rendezvények száma is megnő, ahol szülőként meg kell jelenni. Ezek lehetnek formális, illetve lazább összejövetelek is, ahol adott esetben akár többféle funkciót is betölthet az anyuka vagy apuka. De mégis hogyan érdemes felöltözni a gyermek iskolai rendezvényein?

Milyen iskolai rendezvényekre lehet számítani?

Amíg nincs iskolás gyermeked, bele sem gondolsz, mennyi alkalommal lesz majd rád szükség az intézményben. És mindegyik más-más megjelenést kíván! Lássuk, melyikre hogyan érdemes felöltözni.

Évzáró, évnyitó, ballagás

Ezeken általában intézményenként csak egyszer kell megjelenned neked is (az első illetve utolsó alkalommal), de akkor fontos, mit viselsz!  Jellemzően ünnepélyes hangulatúak, és az öltözéknek tükröznie kell ezt. Férfiaknak például ilyenkor a legtöbb esetben öltönyökre esik a választása, de egy ing és nadrág kombináció is ideális lehet. A hölgyek esetében egy szép ruha vagy kosztüm alkotja a tökéletes szettet. Fontos, hogy az öltözék ne legyen túl merész vagy kihívó egyik nem esetében sem. 

A színek esetében érdemes az olyan semleges árnyalatokat preferálni, mint például a fekete, szürke, kék vagy bézs, amik általában mindig stílusosak és megfelelőek az ilyen típusú rendezvényekhez. Természetesen a választott kiegészítők élénkebb színűek is lehetnek. 

Ha esetleg a pakolásban/díszítésben is kell segítened, akkor érdemes váltóruhával is készülni, nehogy piszkos legyen vagy összegyűrődjön az elegáns szett.

Szülői értekezletek 

Ezek az események lehetőséget biztosítanak a szülőknek arra, hogy találkozzanak a tanárokkal és megvitassák a tanulók fejlődését és tanulmányi eredményeit. Ide általában célszerű kényelmes, hétköznapibb öltözéket választani, ugyanakkor lényeges az ápolt megjelenés is. Ezek az alkalmak nem feltétlenül igényelnek túlzottan elegáns vagy formális megjelenést, de fontos, hogy a szülők ne is túlontúl lazán vagy sportosan jelenjenek meg. Jó választás lehet egy jó minőségű póló vagy blúz és nadrág vagy szoknya kombináció, valamilyen klasszikus árnyalatban, mint például a fekete vagy a kék. 

Itt is ajánlott kerülni a túlzottan kihívó vagy feltűnő ruhákat illetve kiegészítőket. Jöhet egy szép öv, egy elegáns óra vagy egy kényelmes, de stílusos cipő.

Iskolai előadások és bemutatók

A különböző iskolai előadások során a tanulók bemutathatják tudásukat vagy tehetségüket kisebb vagy nagyobb közönség előtt. A szülők itt nézőként és támogatóként vannak jelen, hiszen ez a gyermek számára fontos esemény. Az ilyen alkalmakhoz általában nem kiemelkedően elegáns, inkább kényelmes és ápolt öltözet javasolt. Fontos, hogy az öltözék ne korlátozza a mozgást, és komfortos legyen még abban az esetben is, ha esetleg sokáig kell ülni vagy egyhelyben állni. Az úgynevezett szabadidős elegancia a megfelelő egyensúlyt jelenti a kényelem és a stílus között. Ez lehet egy jó minőségű póló vagy blúz kombinálva egy farmerrel vagy egyéb kényelmes nadrágtípussal.

Itt figyelembe kell venni azt is, hogy csak néző leszel, vagy esetleg segítened is kell pl. kipakolásban, díszlet elrendezésében. Utóbbi esetben érdemes kényelmesebb öltözéket választanod, amiben szabadabban tudsz mozogni. Praktikus megoldás az is, ha viszel egy pólót és egy inget/blúzt, és pakolás után gyorsan átveszed.

Sportesemények és versenyek

A különböző iskolai sportesemények és versenyek során a szülők számára ideális öltözet a kényelmes és sportos szett. Ez lehet például póló vagy pulóver kombinálva sportnadrágokkal vagy akár farmerral is, ha csak a lelátóról szurkolsz, és nem kell beállnod semmilyen tevékenységbe. A komfortos lábbeliről sem szabad megfeledkezni, jó választás a sportcipő vagy akár adott esetben egy szandál is. Ha szeretnéd kifejezni a támogatásodat a gyermek csapata vagy iskolája iránt, bátran válassz olyan ruházatot vagy kiegészítőket, amelyek az adott csapat vagy iskola színeit is magukban rejtik. 

Ha olyan sporteseményt szervez az iskola, ahol a szülők is részt vesznek, például családi sportnap, akkor természetesen az edzős szett lesz a megoldás, rövidnadrág, leggings pólóval és sportcipővel. Fontos szem előtt tartani, hogy ez családi program, ezért nem a „legvillantósabb” atléta és forrónadrág lesz a helyes megoldás!

Kulturális és művészeti rendezvények

Az olyan kulturális és művészeti rendezvények, mint például iskolai színdarabok, zenei előadások vagy művészeti bemutatók, általában ünnepélyes hangulatot teremtenek. Az ilyen típusú eseményekhez megfelelő öltözék jellemzően elegánsabb, de nem feltétlenül kell túlzottan formálisnak lennie. Ez azt jelenti, hogy bár érdemes az uraknak ingben, a hölgyeknek blúzban gondolkozni, mégis lehet színes és érdekes mintákat magatokra ölteni. A férfiak esetében például egy szép ing kombinálva egy jó minőségű nadrággal vagy sötét farmernadrággal lehet megfelelő választás, míg nők esetében egy szép ruha vagy kosztüm. 

Használj bátran figyelemfelkeltő kiegészítőket, mint például sál, egy elegáns öv vagy divatos ékszerek. Ezek a feldobhatják az öltözéket és kiemelhetik az egyéni stílusod.  A lábbeli legyen a szetthez passzoló és mindenképpen kényelmes. Ez lehet egy szép pár magassarkú cipő vagy elegánsabb balerinacipő nőknek, és egy stílusos bőrcipő férfiaknak.

Jótékonysági és közösségi események

Itt többféle eseményről is beszélhetünk: ha a célja csak simán az, hogy összehozza a közösséget, vagy támogassatok egy jó ügyet, akkor a hétköznapi ruházat, vagy annak enyhén elegánsabb verziója megfelel. Ha a jótékonysági akció valamilyen tevékenységet jelent, például állatmenhelyen kutyasétáltatás, vagy az iskola kerítésének lefestése, akkor érdemes „játszós” ruhában gondolkodni. 

Ha jótékonysági bálról van szó, akkor mindenképpen a legelegánsabb szetteket illik felvenni. A férfiak esetében egy fekete szmoking zakó és nadrág kombinálva egy fehér inggel és fekete csokornyakkendővel vagy nyakkendővel elegáns és stílusos megjelenést biztosít. Ha nem szeretnél szmokingot viselni, egy díszes ing és öltöny kombináció is megfelelő lehet. Nem szabad megfeledkezni a megfelelő kiegészítőkről sem, mint például a fekete cipő, egy megfelelő öv vagy egy stílusos zsebkendős a zakó zsebében. 

A hölgyek számára a jótékonysági bálokra hagyományosan a hosszú estélyi ruhák a legmegfelelőbbek. Ha az esemény egy kicsit lazább vagy kevésbé formális, akkor a koktélruha is jó lehet. Ezek a ruhák általában rövidebbek és könnyedebbek, de még mindig elegánsak és megfelelnek a báli eseményekre. Kiegészítőként válassz egy stílusos táskát, ékszereket és egy olyan cipőt, ami passzol az öltözékkel és kényelmes, vagy legalábbis elviselhető.

Mi mindent érdemes figyelembe venni még a szett kiválasztásánál?

A szabályok és elvárások kapcsán fontos megismerni az iskola dresszkódját és az adott rendezvényre vonatkozó speciális elvárásokat. Bizonyos események lehetnek például formálisabbak, míg mások inkább lazább öltözködést igényelnek. Általában ami a gyerekekre vonatkozik, az sok szempontból a szülőkre is érvényes. Vagyis ha például a gyermek számára öltöny és nyakkendő viselése az előírás, akkor a szülőknek is kifejezetten elegánsan illik megjelenni az adott eseményen. 

Mindezeken felül természetesen fontos a kényelem is, így ajánlott olyan ruhát választani, amiben komfortosan érzed magadat. Tartsd szem előtt az időjárást és az esemény helyszínét. Ha kültéri rendezvényről van szó, akkor melegebben öltözz és akár esernyőt, esőkabátot is vigyél magaddal, ha szükséges. Végül, de nem utolsósorban fontos, hogy a személyes stílus is jelen legyen a választott szettben. Hiszen ha valaki jól érzi magát a ruházatban amit választott, annak magabiztos lesz a megjelenése és jól fogja érezni magát a bőrében!

MrSale Öltönyüzlet

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére