Jelenlegi hely

Főzzünk közösen gyermekeinkkel

Sok helyen már egészen kicsi kortól fogva bevonják a csemetéket a sütés-főzés világába. Itt nem csak a mézeskalács készítésére gondolunk kizárólag, apróságaink ugyanis bonyolultabb ételek elkészítésében is részt vehetnek játékos formában. Ez kifejezetten hasznos lehet a gyermekeink számra. Hogy miért? Íme, a válasz!

A kézügyesség fejlesztése

Egy kitűnő módszer csemetéink kézügyességének fejlesztésére, ha bevonjuk őket a főzésbe, miközben finoman vezetjük a kezüket. A kisgyermekek sokkal gyorsabban tanulnak, mint gondolnánk. Nagyon gyorsan beletanulhatnak olyan feladatokban, mint a levesfőzés, tésztakavarás vagy akár a tűzhely használata. Aki viszont tart attól, hogy a kicsik megégetik magukat, akár ilyen, akár más esetekben, azok számára akadnak jóval biztonságosabb elektromos készülékek is. Ma már sok olyan sütő- és főzőalkalmatosság kapható, ami által bátrabban engedhetjük gyermekeinket a konyhában ténykedni. Az Alza oldalán például számtalan típusból választhatunk, ha gyerekbiztos konyhai kisgépet szeretnénk.

Az étel tiszteletének megtanítása

Ha csemeténknek a mézeskalácsgyúráson kívül bonyolultabb ételekbe készítésébe is betekintést engedünk, akkor sokkal valószínűbben megtanulja azokat értékelni. Így már fiatalon realizálhatja, hogy mennyi időbe telik egyes ételek elkészítése és milyen sok munkával jár. Rá fog jönni, hogy néha a fél napot rá kell szánni egy finom vacsora elkészítésére. Sokkal kevésbé számíthatunk ezután meghagyott maradékokra a tányéron tőle – ahogy a válogatás ellen is kiváló ellenszer lehet.

Önállóságra nevelés

Ha gyermekünk már kicsi korától részt vesz az különféle ételek elkészítésében, akkor sokkal valószínűbb, hogy idővel saját maga is megtanul főzni. Ez nem csupán abból a szempontból előnyös, hogy nem instant leveseken fog élni fiatal felnőttként, de önbizalmat is szerezhet általa. Ha képes egyre újabb és újabb ételeket elkészíteni és ismeretlen dolgokba belevágni, akkor sokkal sikeresebb lehet felnőttként is. Sokkal valószínűbben önálló lesz majd az élet más területein.

Számtalan egyéb pozitív hatással is lehet gyermekünk fejlődésére a közös sütésnek és főzésnek. Ezek azonban olyan fontos szempontok, amik miatt nem érdemes kihagyni mindezt a gyermeknevelésből.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Ha vonattal, busszal tervezitek a nyaralást, és van gyerkőc a családban, érdemes felkeresni a MÁV-Volán-csoport weboldalát. Foglalkoztató füzetek, kivágható makettek, kvízjátékok, mesék  várják a legkisebbeket, hogy vidáman ismerkedhessenek a közösségi közlekedési eszközökkel, és az utazás is különleges élményt jelentsen.
Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Nem foglalkozunk eleget az "egy szempillantás alatt - mármint a cirka 9 hónap alatt - anyává váló nők lelkével"! -hallom sokszor, sok helyről, amivel abszolút egyet tudok érteni. Jómagam is a pokol legmélyebb bugyrait éltem meg elsőszülöttem érkezésével, és még azt hiszem finoman fogalmaztam. - Mezeiné Kovács Kitti írása.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Tévhitek a gyermekneveléssel kapcsolatban I.

Tévhitek a gyermekneveléssel kapcsolatban I.

Nagyon sok megalapozatlan kijelentés, babona, népi jóslat kering a köztudatban. Ezen tévhitek eloszlatására vállalkozunk a következő néhány cikkben. 
Ugrás az oldal tetejére