Jelenlegi hely

Főzzünk közösen gyermekeinkkel

Sok helyen már egészen kicsi kortól fogva bevonják a csemetéket a sütés-főzés világába. Itt nem csak a mézeskalács készítésére gondolunk kizárólag, apróságaink ugyanis bonyolultabb ételek elkészítésében is részt vehetnek játékos formában. Ez kifejezetten hasznos lehet a gyermekeink számra. Hogy miért? Íme, a válasz!

A kézügyesség fejlesztése

Egy kitűnő módszer csemetéink kézügyességének fejlesztésére, ha bevonjuk őket a főzésbe, miközben finoman vezetjük a kezüket. A kisgyermekek sokkal gyorsabban tanulnak, mint gondolnánk. Nagyon gyorsan beletanulhatnak olyan feladatokban, mint a levesfőzés, tésztakavarás vagy akár a tűzhely használata. Aki viszont tart attól, hogy a kicsik megégetik magukat, akár ilyen, akár más esetekben, azok számára akadnak jóval biztonságosabb elektromos készülékek is. Ma már sok olyan sütő- és főzőalkalmatosság kapható, ami által bátrabban engedhetjük gyermekeinket a konyhában ténykedni. Az Alza oldalán például számtalan típusból választhatunk, ha gyerekbiztos konyhai kisgépet szeretnénk.

Az étel tiszteletének megtanítása

Ha csemeténknek a mézeskalácsgyúráson kívül bonyolultabb ételekbe készítésébe is betekintést engedünk, akkor sokkal valószínűbben megtanulja azokat értékelni. Így már fiatalon realizálhatja, hogy mennyi időbe telik egyes ételek elkészítése és milyen sok munkával jár. Rá fog jönni, hogy néha a fél napot rá kell szánni egy finom vacsora elkészítésére. Sokkal kevésbé számíthatunk ezután meghagyott maradékokra a tányéron tőle – ahogy a válogatás ellen is kiváló ellenszer lehet.

Önállóságra nevelés

Ha gyermekünk már kicsi korától részt vesz az különféle ételek elkészítésében, akkor sokkal valószínűbb, hogy idővel saját maga is megtanul főzni. Ez nem csupán abból a szempontból előnyös, hogy nem instant leveseken fog élni fiatal felnőttként, de önbizalmat is szerezhet általa. Ha képes egyre újabb és újabb ételeket elkészíteni és ismeretlen dolgokba belevágni, akkor sokkal sikeresebb lehet felnőttként is. Sokkal valószínűbben önálló lesz majd az élet más területein.

Számtalan egyéb pozitív hatással is lehet gyermekünk fejlődésére a közös sütésnek és főzésnek. Ezek azonban olyan fontos szempontok, amik miatt nem érdemes kihagyni mindezt a gyermeknevelésből.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére