Jelenlegi hely

Enyhültek az iskolai koronavírus szabályok, nincs különbség oltott és oltatlan diák között

A napokban értesítették levélben az általános és középiskolák igazgatóit a járási hivatalok a koronavírus miatti új szabályokról, ezzel enyhítve az eddigieken. Nincs többé különbség oltott és oltatlan diák között.

Az oktatási intézményeket érintő változások lényegében a következők:

  • Azoknak, aki kontaktszemélynek számítanak, tanárok, diákok egyaránt, de tünetmentesek, nem kell karanténba menniük - de 5 nap maszkviselést írnak elő, attól függetlenül, hogy kaptak-e oltást, vagy sem;

Így már nem fordulhat elő, hogy egész osztályok kerülnek karanténba egy-egy fertőzött tanár vagy tanuló miatt. Ez azokra is vonatkozik, akiknek nincsen oltásuk, már nekik sem kell karanténba vonulniuk.

Fontos tehát hogy a gyerekeknél mindig legyen a táskában egy maszk, hiszen bármikor szükségessé válhat a használata.
  • csak annak kell karanténba mennie, aki pozitív tesztet produkált;
  • a karantén 7 nap otthonmaradást jelent, utána a diák automatikusan gyógyultnak tekinthető;
  • ha már a 4. napon nincs láza, légúti betegség tünetei is megszüntek, egy antigén gyorsteszttel vagy PCR-teszttel bizonyítottan negatív a tesztje, az 5. napon már mehet iskolába.
Fontos feltétel, hogy a gyógyszertári tesztet nem fogadják el, csak a „hivatalos egészségügyi személyzet által elvégeztt antigén gyorstesztet”.

ADL - Debrecenimami

Forrás; Forrás; Forrás; Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

A napokban belefutottam egy anyukák között zajló beszélgetésbe mely igazán megosztotta a társaságot.  Arról diskuráltak a játszótéren ücsörögve, hogy vajon mennyire illik/kell/szabad kimutatni az érzelmeinket a gyerekek előtt. Nagyon érdekes meglátásokat hallottam, melyeket most szeretnék veletek is megosztani. Sőt, kíváncsian várom véleményeteket a témában. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

Ólom, higany, króm.. nem csak a kémiaóráinkon szereplő elemek. Nap mint nap kapcsolatba kerülünk velük, krómozott eszközök és aluminium edények állnak a konyhákban, ólom van a nem étkezési célokra szánt kerámiamázakban... soroljam?
Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Akárhogy nézzük, hosszú volt az a 72 nap nyári szünet.  Biztos lehetsz benne, nem Te vagy az egyedüli, aki csemetéje minden imádata mellett ne érezne időnként így. A sulikezdés okozta féktelen örömképekkel szeretnénk erőt adni a szünet utolsó napjaira.
Ugrás az oldal tetejére