Jelenlegi hely

Kedvenc adventi vásáraink Budapesten

Az advent a várakozás időszaka, ilyenkor az ünnepre hangolódást segíti, hogy a város is varázslatos díszbe öltözik és sok értékes program várja a családokat. A rohanó hétköznapokon jól esik megállni és megpihenni, találkozni és feltöltődni.

Színházi előadások, koncertek, fényfestés, korcsolyapályák, vásári forgatag, kézműves portékák, színes programok, betlehemes játék, adományozás. Megmutatjuk a legkedveltebb budapesti karácsonyi vásárokat. Kellemes készülődést kívánunk!

Fényjáték és vásári forgatag
Adventi Ünnep a Bazilikánál

Közös karácsonyfa, óriás adventi koszorú és betlehemi jászol. Újra várja látogatóit a tavaly másodjára is Európa legjobb karácsonyi vásárának választott Advent Bazilika. 12 méteres karácsonyfa, fényfestés, szelfipont, ingyenes jégpálya, közel 120 minőségi kézműves és gasztronómia kiállító és szívmelengető programok a Szent István-bazilika előtti téren.

Minden délután 17:30-tól a bazilika homlokzatán szép fényfestés lesz, előtte pedig 17:00 órától egy színvonalas, zenei koncertet láthatnak a térre érkezők.

További információ

Időpont: 2022. november 18.- 2023. január 1.
Helyszín: V., Szent István tér- Zrínyi utca

Hangulatos és családias
Advent Óbudán

Idén is ünnepi díszbe öltözik Óbuda Fő tere az adventi hétvégékre. A koncertek, táncelőadások, gyermekműsorok mellett kézműves vásár várja az érdeklődőket a Fő téren.  Ingyenes jégpálya lesz a Fő téren és a Békásmegyeri piac közösségi terén.

További információ

Időpont: 2022. november 25. - december 23. (a korcsolyapálya január végéig van nyitva)
Helyszín: III., Óbuda, Fő tér

Klasszikus új köntösben
Vörösmarty Classic Xmas

Magas minőségű termékekkel, tradicionális hazai értékeket képviselő gasztronómiai és kézműves-kiállítókkal, békebeli karácsonyi hangulattal fogadja a vendégeket a szilveszterig nyitva tartó Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Népszerű attrakció az ingyenesen igénybevehető kisvonat és a kézműves ház sok érdekes foglalkozása.

További információ

Időpont: 2022. november 19. - december 31.
Helyszín: V., Vörösmarty tér

Téli csodavilág
Winter Wonderland

A Westend Tetőkertben megnyitotta kapuit a Winter Wonderland néven futó rendezvénysorozat, amely egészen év végéig vár mindenkit körhintával, jégkorcsolya pályával, izgalmas programokkal, és téli ételekkel, italokkal.

A szabadtéri, tetőkerti eseményen lesz gyerekkoncert, bábos produkció, kézműves foglalkozás, de közös jótékonysági ajándékgyűjtés is.

További információ

Időpont: 2022. november 18. - december 30.
Helyszín: VI., Westend tetőkert

Advent a Várkert Bazárban

Koncertek, irodalmi és gyerekprogramok, iparművészeti vásár, adventi gyertyagyújtás és élő Betlehem is lesz a Várkert Bazár adventi programsorozatában. Vasárnapoként ingyenes kézműves foglalkozások, valamint Grecsó Krisztián és a Csík Zenekar három tagjának közös táncos-dalos Belefér egy pici szívbe című koncertje várja a családokat.

Emellett bábelőadásokon a Betlehemi történetet és Kippkopp havas kalandjait láthatják a gyerekek, de a Várkert Mozi vetítésein Csajkovszkij Diótörője is szerepel a programban a Royal Balett előadásában.

További információ

Időpont: 2022. november 27. - december 31.
Helyszín: Várkert bazár, I., Ybl Miklós tér 2-6.

Ünnepváró forgatag a Hagyományok Házában

Az ünnepváró adventi programon meghitt koncertek, bábelőadás, adventi ringató, ajándékkészítő műhelyek, színpadi műsorok, mese, gyerektáncház, gasztronómiai előadás és kóstoló, kézműves vásár és kedvezményes kiadványok várják a a Hagyományok Házába betérőket.

További információ

Időpont: 2022. december 9-11. 
Helyszín: Hagyományok Háza, I., Corvin tér 8.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére