Jelenlegi hely

Csigahome család

Beküldő lakhelye: Bács-Kiskun megye

Pályázat tartalma: szöveges válasz az első két kérdésre

Mi okoz számodra legnagyobb örömöt a gyermekeiddel kapcsolatban?

Látni az örömüket, boldogságukat.

Igazából erre nem csak egy válaszom van, leírhatatlan boldogságot érzek, mikor a kisfiam boldog, örül valaminek, ugyanakkor az eredményeinek is nagyon tud örülni, ami ugyanezt az érzést kelti bennem, pl pont ma a bölcsiben egyedül felvette a rövidnadrágját, és büszkén mesélte hogy milyen ügyes már (persze a hátulja volt elöl, de egyszerűen büszke voltam hogy elkezdett egyedül öltözni, és ez milyen boldoggá tette)

Mi a legnehezebb számodra a gyermeknevelésben?

Az, hogy gyermekem megtegye, amit kérek. (Pl. fürdés, játék összepakolás, táska bepakolás...)

A kisfiamnál az a legnehezebb, hogy szót fogadjon. ha eljön a fürdés ideje nem akar pancsizni, végig ordítja, aztán mikor végzünk és kivesszük a kádból akkor persze már vissza akar menni, és akkor már azért ordít, mert nem mehet vissza a kádba. mikor a boltban elszalad, és nem jön vissza, nagyon nehéz dolgom van, mert egyszerre vagyok mérges, ugyanakkor tudom hogy azzal ha veszekszek vele nem fog szót fogadni, szóval sakk-matt, de féltem is, mert amilyen kis fürge kiszalad a boltból egy autó elé. ilyenkor rohanok utána, elkapom ahol érem, és erősen fogom, hogy ne tudjon kiszabadulni a kezemből. nem bántom, mert nem vagyok híve a gyerekverésnek, de nem merem elengedni, mert nem marad meg mellettem.

Miért szeretnél részt venni a szülői kommunikációs tréningen?

A kisfiam most 2,5 éves, és remélem hogy ha most részt vehetnék ezen a tréningen, akkor még időben lennék ahhoz, hogy kialakítsunk egy olyan közös nyelvet, amit megért, szótfogad, vagy megtanulnám könnyebben kezelni a kezelhetetlenségét erőszak nélkül. szóval ez egy hatalmas lehetőség lenne, nagyon örülnék neki. Most várjuk a második babánkat, és úgy gondolom hogy nála is tudnám hasznosítani a tréningen elhangzottakat. gyerekrajzot feltölteni nem tudok, mert a kisfiam még nem rajzolgat, legalábbis nem olyan rajzokat készít amiket önök értékelni tudnának szerintem, de remélem hogy ettől még lesz esélyem bekerülni.

 

A feltöltött kép illusztráció, nem a pályázó saját képe.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Süsü mesés világa

Süsü mesés világa

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 30.Korcsoport: 4-10 éves korosztály számára
Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Gyorsan elkészíthető, finom, egészséges házi készítésű nassolnivalók zabpehelyből. Íme a kedvenc receptjeim!
Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Szeretném megkönnyíteni az iskolakezdést a szülők részére. Ha a gyermek háromszori étkezést kap az iskolában, az anyukák nagy része, akkor is aggódik: „eszik-e eleget?” „szereti-e, amit bent kap?” „megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jut-e?” És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a mai gyermekek nagy része nem rajong az egészséges ételekért. Íme néhány hasznos tipp, hogy könnyebb legyen!
Ugrás az oldal tetejére