Jelenlegi hely

Tejóisten - mindezek ellenére is TUDUNK vezetni!

Tejóisten

Na, szép jó napot kívánok! Tessék csak helyet foglalni! Megkérdezhetem miért oda ül? Az az oktató helye. A második órán már maga fog vezetni. Na ne vágjon már ilyen kétségbeesett fejet, mégis mire gondolt?

No, akkor ismerkedjen meg a pedálokkal! Tudja melyik, mire való ugye? Nagyszerű! Mutassa meg, hogy vált sebességet! Ne, még ne indítson semmit! Mivel kezdi? Kuplung. Nagyszerű! Hogy fogja azt a váltót, tejóisten, a párja szerszámát is így markolja? Szerencsétlen ember! Nem megy. Nem megy! Tudja miért nem megy? Na figyeljen ide, most megosztok magácskával egy titkot: az életben két dolgot kell tövig nyomni, és ebből az egyik a kuplung.

No, akkor induljunk meg! Be kellene indítani a motort hozzá. Nagyszerű. Lefulladt. Persze, hogy lefulladt. Mondhatok egyet? Egy. Mondom egy! Egyesbe kell tenni, akkor tud elindulni. Nagyszerű! Tejóisten.

Egyes. Megyakocsi! Teszi neki a kettest! Nagyszerű. Kicsit fel kellene gyorsulni. Na, sikeresen váltott kettesből kettesbe. Csinálta már hármasban? Ne engem nézzen, az utat nézze! Tejóisten. Látja, megy ez! Nagyszerű.

Itt most forduljon jobbra! Rendben. Az az ablaktörlő. Legközelebb az indexszel próbálja meg az irányváltást jelezni! Még jó, hogy nem jön mögöttünk senki. Az a járda. Mi lenne, ha az útpályát használná? Nem gyalog van. Tejóisten. Mondja miért akar maga megtanulni vezetni? Ilyen csinos nő, oszt nincs, aki furikázza? Munkahelyet váltani? Tejóisten. Magácska tényleg kocsival akar munkába járni? Nagyszerű. Akkor az még 50 óra minimum.

Na, ez most itt öt év kötél. Tudja mit csinált rosszul ugye? Milyen tábla ez? Stop. Tudja mit jelent a stop, ugye? Állj. Ha ezt a táblát látja, meg kell állnia. Mindig. Állj, elsőbbségadás kötelező. Ez a becsületes neve. Nyolcszögletű. Úgyvan! Ha nincs útburkolati jel hol áll meg? Igen, még az útkereszteződésbe való behaladás előtt. Nagyszerű. Ugye, hogy tudja. Hogy magácska általában nyugodt ember? Akkor nyugodtan hajtson bele a jobbról érkezőbe. Én is nyugodt ember voltam hajdanán. Amíg el nem kezdtem a magukfélékkel foglakozni. Na, azóta egyáltalán nem vagyok nyugodt.

Akkor egyes. Nem, nem az érdemjegye. Induljunk meg! Úgy van, egyes. Megyakocsi. Édeskettes. Látja megy ez magának. Legalább az úttartása jó. Az is valami!

Az ott egy gyalogátkelőhely. Látja, ugye? Az meg ottan a gyalogos. Milyen szépen álldogál! Ismeri a Csík zenekart, ugye? No, akkor „Engedem, hadd menjen”. Nagyszerű.

Megütötte magát? Tudja miért fékeztem bele, ugye? Komolyan olyanok a reflexei, mint egy döglött lóé, csak még kicsit döglöttebb, meg lovabb. És maga akar vezetni! Meg munkahelyet váltani! Meg autóval munkába járni!? Most meg mér bőg? Nekem kéne bőgnöm. Húzódjon le! Index! Álljon már meg, tejóisten! Nagyszerű. Itt egy zsebkendő. Ne bőgjön itt nekem. Az élet kemény. Az autóvezetés veszélyes üzem. Ezt értse meg nekem. Ezzel meg is volnánk. Ahogy nagyapám mondaná: ma sem keltünk hiába!

Luana E. Devout 
www.alohacoaching.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére