Jelenlegi hely

Mikor éri meg Macbookot venni a gyereknek?

Az Apple termékei még a legfrissebb generáció körében is igazán trendinek számítanak. Sok szülő tapasztalja is, amikor csemetéjük kizárólag csak Apple termékeket hajlandó elfogadni, akkor is, ha azok használtak. Viszont még ők sem tudják, hogy sok esetben rosszabbul járhatnak, mintha más márkát választottak volna. Ez számítógépek esetében duplán igaz. Ha csak a Macbookokat nézzük, érdemes elgondolkodni, mikor éri meg gyerekünknek ilyesmi vásárolni.

Macbook – a felesleges státuszszimbólum

Sok fiatal keze ügyében látni mindenféle Macbookokat, amiket leginkább tanuláshoz, illetve játékhoz használnak. Valamiért menőbbnek hiszik a többinél, pedig eredetileg a méltán híres gépek főleg üzleti célra készültek. A Macbook Pro kifejezetten tervezőknek és dizájnereknek, amíg az Air már a hétköznapi felhasználók számára került forgalomba. Könnyű, egyszerűen hordozható erőgépekként a Macbook Pro valóban megéri az árát, viszont gyerek kezébe átlagos felhasználásra nem sok értelme van. Miért nincs? Kevés tárhely jó sok pénzét, nehéz és költséges szervizelhetőség, valamint nagyobb sérülékenység jellemzi ezeket a gépeket. Elég leönteni valamilyen folyadékkal véletlenül, és nagy eséllyel az egészet dobhatjuk a kukába. A Mac gépek ugyanis annyira kompaktak, hogy minden egyes ilyen baleset akár százezres szervizelésbe kerülhet, és még akkor sem biztos, hogy meg tudják javítani. Megéri tehát félmilliós gépet venni a gyereknek azért, hogy később még százezreket ráköltsünk nagy eséllyel? Nem.

Macbook – a hasznos munkaeszköz

Van azonban az az ok, ami miatt igenis megéri beújítani gyermekünk számára egy Macbook Pro gépet. Itt érdemes kihangsúlyozni a Mac Pro jellegét, hiszen kifejezetten munkagépekről van szó ellenben az Air gépekkel. Ez az ok pedig az, ha gyermekünk programozónak, grafikusnak, tervezőmérnöknek vagy akár videóvágónak készül. Ha szem előtt tartjuk, hogy egy nehezen szervizelhető gépről van szó, és vigyázunk rá, akkor hosszú évekre vásároltunk csemeténknek egy tartós erőgépet. Segítségével biztonságosan és lefagyás nélkül használhatja az egyébként kemény specifikációkat igénylő programjait. Már pedig a fent említett szakmákhoz már elkel a félmilliós gép, ha valóban támogatni szeretnénk csemeténk tanulmányait. A Macbook Pro tökéletes választás, hiszen gyors és még a vírusok sem találják be egykönnyen, ráadásul olyan technológiát rejt, amivel lassabban öregszik más márkájú társaikhoz képest.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére