Jelenlegi hely

Mikor éri meg Macbookot venni a gyereknek?

Az Apple termékei még a legfrissebb generáció körében is igazán trendinek számítanak. Sok szülő tapasztalja is, amikor csemetéjük kizárólag csak Apple termékeket hajlandó elfogadni, akkor is, ha azok használtak. Viszont még ők sem tudják, hogy sok esetben rosszabbul járhatnak, mintha más márkát választottak volna. Ez számítógépek esetében duplán igaz. Ha csak a Macbookokat nézzük, érdemes elgondolkodni, mikor éri meg gyerekünknek ilyesmi vásárolni.

Macbook – a felesleges státuszszimbólum

Sok fiatal keze ügyében látni mindenféle Macbookokat, amiket leginkább tanuláshoz, illetve játékhoz használnak. Valamiért menőbbnek hiszik a többinél, pedig eredetileg a méltán híres gépek főleg üzleti célra készültek. A Macbook Pro kifejezetten tervezőknek és dizájnereknek, amíg az Air már a hétköznapi felhasználók számára került forgalomba. Könnyű, egyszerűen hordozható erőgépekként a Macbook Pro valóban megéri az árát, viszont gyerek kezébe átlagos felhasználásra nem sok értelme van. Miért nincs? Kevés tárhely jó sok pénzét, nehéz és költséges szervizelhetőség, valamint nagyobb sérülékenység jellemzi ezeket a gépeket. Elég leönteni valamilyen folyadékkal véletlenül, és nagy eséllyel az egészet dobhatjuk a kukába. A Mac gépek ugyanis annyira kompaktak, hogy minden egyes ilyen baleset akár százezres szervizelésbe kerülhet, és még akkor sem biztos, hogy meg tudják javítani. Megéri tehát félmilliós gépet venni a gyereknek azért, hogy később még százezreket ráköltsünk nagy eséllyel? Nem.

Macbook – a hasznos munkaeszköz

Van azonban az az ok, ami miatt igenis megéri beújítani gyermekünk számára egy Macbook Pro gépet. Itt érdemes kihangsúlyozni a Mac Pro jellegét, hiszen kifejezetten munkagépekről van szó ellenben az Air gépekkel. Ez az ok pedig az, ha gyermekünk programozónak, grafikusnak, tervezőmérnöknek vagy akár videóvágónak készül. Ha szem előtt tartjuk, hogy egy nehezen szervizelhető gépről van szó, és vigyázunk rá, akkor hosszú évekre vásároltunk csemeténknek egy tartós erőgépet. Segítségével biztonságosan és lefagyás nélkül használhatja az egyébként kemény specifikációkat igénylő programjait. Már pedig a fent említett szakmákhoz már elkel a félmilliós gép, ha valóban támogatni szeretnénk csemeténk tanulmányait. A Macbook Pro tökéletes választás, hiszen gyors és még a vírusok sem találják be egykönnyen, ráadásul olyan technológiát rejt, amivel lassabban öregszik más márkájú társaikhoz képest.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
Ugrás az oldal tetejére