Jelenlegi hely

Mikor éri meg Macbookot venni a gyereknek?

Az Apple termékei még a legfrissebb generáció körében is igazán trendinek számítanak. Sok szülő tapasztalja is, amikor csemetéjük kizárólag csak Apple termékeket hajlandó elfogadni, akkor is, ha azok használtak. Viszont még ők sem tudják, hogy sok esetben rosszabbul járhatnak, mintha más márkát választottak volna. Ez számítógépek esetében duplán igaz. Ha csak a Macbookokat nézzük, érdemes elgondolkodni, mikor éri meg gyerekünknek ilyesmi vásárolni.

Macbook – a felesleges státuszszimbólum

Sok fiatal keze ügyében látni mindenféle Macbookokat, amiket leginkább tanuláshoz, illetve játékhoz használnak. Valamiért menőbbnek hiszik a többinél, pedig eredetileg a méltán híres gépek főleg üzleti célra készültek. A Macbook Pro kifejezetten tervezőknek és dizájnereknek, amíg az Air már a hétköznapi felhasználók számára került forgalomba. Könnyű, egyszerűen hordozható erőgépekként a Macbook Pro valóban megéri az árát, viszont gyerek kezébe átlagos felhasználásra nem sok értelme van. Miért nincs? Kevés tárhely jó sok pénzét, nehéz és költséges szervizelhetőség, valamint nagyobb sérülékenység jellemzi ezeket a gépeket. Elég leönteni valamilyen folyadékkal véletlenül, és nagy eséllyel az egészet dobhatjuk a kukába. A Mac gépek ugyanis annyira kompaktak, hogy minden egyes ilyen baleset akár százezres szervizelésbe kerülhet, és még akkor sem biztos, hogy meg tudják javítani. Megéri tehát félmilliós gépet venni a gyereknek azért, hogy később még százezreket ráköltsünk nagy eséllyel? Nem.

Macbook – a hasznos munkaeszköz

Van azonban az az ok, ami miatt igenis megéri beújítani gyermekünk számára egy Macbook Pro gépet. Itt érdemes kihangsúlyozni a Mac Pro jellegét, hiszen kifejezetten munkagépekről van szó ellenben az Air gépekkel. Ez az ok pedig az, ha gyermekünk programozónak, grafikusnak, tervezőmérnöknek vagy akár videóvágónak készül. Ha szem előtt tartjuk, hogy egy nehezen szervizelhető gépről van szó, és vigyázunk rá, akkor hosszú évekre vásároltunk csemeténknek egy tartós erőgépet. Segítségével biztonságosan és lefagyás nélkül használhatja az egyébként kemény specifikációkat igénylő programjait. Már pedig a fent említett szakmákhoz már elkel a félmilliós gép, ha valóban támogatni szeretnénk csemeténk tanulmányait. A Macbook Pro tökéletes választás, hiszen gyors és még a vírusok sem találják be egykönnyen, ráadásul olyan technológiát rejt, amivel lassabban öregszik más márkájú társaikhoz képest.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére