Jelenlegi hely

Lámpák a gyerekszobában – mit válasszunk?

Sok anyuka nem fektet elég figyelmet a gyerekszoba berendezése során a megfelelő világítás kiválasztására. Pedig ez sokkal fontosabb, mint gondolnánk. Lámpát nem csupán esztétikai alapon illik választani, hiszen a csemeténk szobájában uralkodó fényviszonyok akár a csöppség egészségére is kihathatnak.

Esztétika mindenekfelett – vagy mégsem?

Számtalan különféle dizájnos lámpát találhatunk a gyerekszobába, ami rendkívül jól mutathat és a csöppség tetszését is elnyerheti. Azonban sok figurás és díszes lámpa nem tartalmaz megfelelő foglalatot a normális fényviszonyokat biztosító égők számára. Nyilvánvalóan a hagyományos foglalattal ellátott darabok nem tartoznak ide. Ellenben több dizájnos lámpa csupán különféle apró izzók számára megfelelő foglalatot tartalmaz – sokszor pedig nem biztosít lehetőséget, hogy ezekből kellő mennyiséget becsavarjunk. A gyenge fényviszonyok viszont rossz hatással lehetnek gyermekünk szeme világára, a későbbiekben akár komoly látáskárosodást okozva neki ezzel. Tehát az esztétika csak azután lehet tényező, ha az adott lámpa lehetőséget biztosít a megfelelő fényviszonyok létrehozására a gyerekszobában. Mindenképp tartsuk ezt észben, mikor a különféle lámpák között válogatunk.

A megfelelő izzó kiválasztása

Az izzók megválasztása kritikus szerepet tölt be a megfelelő világításhoz. A fényerőn kívül már a színhőmérséklet is kihatással lehet gyermekünk bioritmusára. A mostanság elterjedt hideg színhőmérsékletű, fehér fényű világítások például egyáltalán nem megfelelőek a hálószobába. Ilyen világítás mellett ne csodálkozzunk, ha valahogy sosem jön el a takarodó ideje gyermekünknél. Ez a színhőmérséklet ugyanis kifejezetten élénkítő hatással bír. Ha tehát nyugodt, pihentető alvást szeretnénk gyermekünk számára, akkor jobb elkerülnünk. Ellenben a meleg színhőmérsékletű, sárgás fények relaxáló hatással bírnak. Ez segíthet az elalvásban is, így mindenképp érdemes az ilyen színhőmérsékletű izzók közül válogatnunk. Így elkerülhetjük az éjszakázást, és gyermekünk sokkal jobban kipihenheti magát.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Ha vonattal, busszal tervezitek a nyaralást, és van gyerkőc a családban, érdemes felkeresni a MÁV-Volán-csoport weboldalát. Foglalkoztató füzetek, kivágható makettek, kvízjátékok, mesék  várják a legkisebbeket, hogy vidáman ismerkedhessenek a közösségi közlekedési eszközökkel, és az utazás is különleges élményt jelentsen.
Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Nem foglalkozunk eleget az "egy szempillantás alatt - mármint a cirka 9 hónap alatt - anyává váló nők lelkével"! -hallom sokszor, sok helyről, amivel abszolút egyet tudok érteni. Jómagam is a pokol legmélyebb bugyrait éltem meg elsőszülöttem érkezésével, és még azt hiszem finoman fogalmaztam. - Mezeiné Kovács Kitti írása.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Tévhitek a gyermekneveléssel kapcsolatban I.

Tévhitek a gyermekneveléssel kapcsolatban I.

Nagyon sok megalapozatlan kijelentés, babona, népi jóslat kering a köztudatban. Ezen tévhitek eloszlatására vállalkozunk a következő néhány cikkben. 
Ugrás az oldal tetejére