Jelenlegi hely

Lámpák a gyerekszobában – mit válasszunk?

Sok anyuka nem fektet elég figyelmet a gyerekszoba berendezése során a megfelelő világítás kiválasztására. Pedig ez sokkal fontosabb, mint gondolnánk. Lámpát nem csupán esztétikai alapon illik választani, hiszen a csemeténk szobájában uralkodó fényviszonyok akár a csöppség egészségére is kihathatnak.

Esztétika mindenekfelett – vagy mégsem?

Számtalan különféle dizájnos lámpát találhatunk a gyerekszobába, ami rendkívül jól mutathat és a csöppség tetszését is elnyerheti. Azonban sok figurás és díszes lámpa nem tartalmaz megfelelő foglalatot a normális fényviszonyokat biztosító égők számára. Nyilvánvalóan a hagyományos foglalattal ellátott darabok nem tartoznak ide. Ellenben több dizájnos lámpa csupán különféle apró izzók számára megfelelő foglalatot tartalmaz – sokszor pedig nem biztosít lehetőséget, hogy ezekből kellő mennyiséget becsavarjunk. A gyenge fényviszonyok viszont rossz hatással lehetnek gyermekünk szeme világára, a későbbiekben akár komoly látáskárosodást okozva neki ezzel. Tehát az esztétika csak azután lehet tényező, ha az adott lámpa lehetőséget biztosít a megfelelő fényviszonyok létrehozására a gyerekszobában. Mindenképp tartsuk ezt észben, mikor a különféle lámpák között válogatunk.

A megfelelő izzó kiválasztása

Az izzók megválasztása kritikus szerepet tölt be a megfelelő világításhoz. A fényerőn kívül már a színhőmérséklet is kihatással lehet gyermekünk bioritmusára. A mostanság elterjedt hideg színhőmérsékletű, fehér fényű világítások például egyáltalán nem megfelelőek a hálószobába. Ilyen világítás mellett ne csodálkozzunk, ha valahogy sosem jön el a takarodó ideje gyermekünknél. Ez a színhőmérséklet ugyanis kifejezetten élénkítő hatással bír. Ha tehát nyugodt, pihentető alvást szeretnénk gyermekünk számára, akkor jobb elkerülnünk. Ellenben a meleg színhőmérsékletű, sárgás fények relaxáló hatással bírnak. Ez segíthet az elalvásban is, így mindenképp érdemes az ilyen színhőmérsékletű izzók közül válogatnunk. Így elkerülhetjük az éjszakázást, és gyermekünk sokkal jobban kipihenheti magát.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére