Jelenlegi hely

Lámpák a gyerekszobában – mit válasszunk?

Sok anyuka nem fektet elég figyelmet a gyerekszoba berendezése során a megfelelő világítás kiválasztására. Pedig ez sokkal fontosabb, mint gondolnánk. Lámpát nem csupán esztétikai alapon illik választani, hiszen a csemeténk szobájában uralkodó fényviszonyok akár a csöppség egészségére is kihathatnak.

Esztétika mindenekfelett – vagy mégsem?

Számtalan különféle dizájnos lámpát találhatunk a gyerekszobába, ami rendkívül jól mutathat és a csöppség tetszését is elnyerheti. Azonban sok figurás és díszes lámpa nem tartalmaz megfelelő foglalatot a normális fényviszonyokat biztosító égők számára. Nyilvánvalóan a hagyományos foglalattal ellátott darabok nem tartoznak ide. Ellenben több dizájnos lámpa csupán különféle apró izzók számára megfelelő foglalatot tartalmaz – sokszor pedig nem biztosít lehetőséget, hogy ezekből kellő mennyiséget becsavarjunk. A gyenge fényviszonyok viszont rossz hatással lehetnek gyermekünk szeme világára, a későbbiekben akár komoly látáskárosodást okozva neki ezzel. Tehát az esztétika csak azután lehet tényező, ha az adott lámpa lehetőséget biztosít a megfelelő fényviszonyok létrehozására a gyerekszobában. Mindenképp tartsuk ezt észben, mikor a különféle lámpák között válogatunk.

A megfelelő izzó kiválasztása

Az izzók megválasztása kritikus szerepet tölt be a megfelelő világításhoz. A fényerőn kívül már a színhőmérséklet is kihatással lehet gyermekünk bioritmusára. A mostanság elterjedt hideg színhőmérsékletű, fehér fényű világítások például egyáltalán nem megfelelőek a hálószobába. Ilyen világítás mellett ne csodálkozzunk, ha valahogy sosem jön el a takarodó ideje gyermekünknél. Ez a színhőmérséklet ugyanis kifejezetten élénkítő hatással bír. Ha tehát nyugodt, pihentető alvást szeretnénk gyermekünk számára, akkor jobb elkerülnünk. Ellenben a meleg színhőmérsékletű, sárgás fények relaxáló hatással bírnak. Ez segíthet az elalvásban is, így mindenképp érdemes az ilyen színhőmérsékletű izzók közül válogatnunk. Így elkerülhetjük az éjszakázást, és gyermekünk sokkal jobban kipihenheti magát.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére