Jelenlegi hely

A jógázás nincsen sem helyhez, sem korhoz kötve

A jóga több, mint egy edzésforma. Ráadásul otthon is elsajátítható, és akár naponta tíz perc is áldozható a gyakorlatok kivitelezésére. Szóval ha a család nagyon élénk, ha a gyerekek csak pár percre hagyják abba a nyüzsgést, akkor is jó szolgálatot tehet a testet és lelket felüdítő jógázás.

Edző nélkül is menni fog?

Igen, az interneten rengeteg profi videó fedezhető fel a témában. Nyilvánvaló, hogy nem a legvadabb mozdulatokkal és ászanákkal kell kezdeni, hanem szépen, fokozatosan a legegyszerűbbektől haladni a bonyolultabbak felé. Ez az a mozgásforma, ami csak egyetlen egy eszközt igényel. A jógaszőnyegek választékában érdemes végignézned, mert több méret közül is válogathatsz. Ha hely szűkében vagy, vagy limitáltak a lehetőségeid a tárolásra, akkor különösen jó ötlet alaposan felmérni a lehetőségeket.

Gondolhatod azt is, megjegyezzük első hallásra teljesen logikusan, hogy a sima szőnyeg is megfelel, vagy mondjuk egy parkettára, padlóra leterített takaró. De egy valamiről sohasem érdemes megfeledkezned: a biztonságról. Ezek a speciális kiegészítők csúszásmentes felületet borítékolnak, miközben te nyugodtan helyezkedhetsz a legjobb tartás érdekében. Ráadásként könnyedén összehajtogathatod azt a modellt, ami végül megtetszik, így aztán tényleg nem kell a hely miatt aggodalmaskodnod. Jó, hogyha a gyerekek elől elrejted a kellékedet, mert ez nem az a típusú szőnyeg, ami Aladdin repülőszőnyegével azonos.

Mennyi időt ildomos rászánni a kikapcsolódásra naponta?

A jóga nemcsak a testet lazítja el. A lélekre is hatást gyakorol. Így naponta tíz perc odafigyelés önmagadra, a mozdulataidra, a légzésedre már meghozhatja a várt eredményt. Ha most úgy érzed, hogy a családod mellett képtelenség ennyi időt kiszakítanod a napi menetrendből, akkor van egy, elsőre ugyan hajmeresztőnek tűnő, de ezrek által visszaigazoltan jó ötletünk. Próbáld meg, hogy negyed órával előbb kelsz. Még akkor is, ha ez kiborítóan korai ébresztést jelent. Hogy miért? Azért, mert amíg a többiek pihennek, te lendületesen kezdheted a napodat, hiszen a jóga energizál, azaz erővel lát el, mind fizikai, mind lelki szinten.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére