Jelenlegi hely

A jógázás nincsen sem helyhez, sem korhoz kötve

A jóga több, mint egy edzésforma. Ráadásul otthon is elsajátítható, és akár naponta tíz perc is áldozható a gyakorlatok kivitelezésére. Szóval ha a család nagyon élénk, ha a gyerekek csak pár percre hagyják abba a nyüzsgést, akkor is jó szolgálatot tehet a testet és lelket felüdítő jógázás.

Edző nélkül is menni fog?

Igen, az interneten rengeteg profi videó fedezhető fel a témában. Nyilvánvaló, hogy nem a legvadabb mozdulatokkal és ászanákkal kell kezdeni, hanem szépen, fokozatosan a legegyszerűbbektől haladni a bonyolultabbak felé. Ez az a mozgásforma, ami csak egyetlen egy eszközt igényel. A jógaszőnyegek választékában érdemes végignézned, mert több méret közül is válogathatsz. Ha hely szűkében vagy, vagy limitáltak a lehetőségeid a tárolásra, akkor különösen jó ötlet alaposan felmérni a lehetőségeket.

Gondolhatod azt is, megjegyezzük első hallásra teljesen logikusan, hogy a sima szőnyeg is megfelel, vagy mondjuk egy parkettára, padlóra leterített takaró. De egy valamiről sohasem érdemes megfeledkezned: a biztonságról. Ezek a speciális kiegészítők csúszásmentes felületet borítékolnak, miközben te nyugodtan helyezkedhetsz a legjobb tartás érdekében. Ráadásként könnyedén összehajtogathatod azt a modellt, ami végül megtetszik, így aztán tényleg nem kell a hely miatt aggodalmaskodnod. Jó, hogyha a gyerekek elől elrejted a kellékedet, mert ez nem az a típusú szőnyeg, ami Aladdin repülőszőnyegével azonos.

Mennyi időt ildomos rászánni a kikapcsolódásra naponta?

A jóga nemcsak a testet lazítja el. A lélekre is hatást gyakorol. Így naponta tíz perc odafigyelés önmagadra, a mozdulataidra, a légzésedre már meghozhatja a várt eredményt. Ha most úgy érzed, hogy a családod mellett képtelenség ennyi időt kiszakítanod a napi menetrendből, akkor van egy, elsőre ugyan hajmeresztőnek tűnő, de ezrek által visszaigazoltan jó ötletünk. Próbáld meg, hogy negyed órával előbb kelsz. Még akkor is, ha ez kiborítóan korai ébresztést jelent. Hogy miért? Azért, mert amíg a többiek pihennek, te lendületesen kezdheted a napodat, hiszen a jóga energizál, azaz erővel lát el, mind fizikai, mind lelki szinten.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

10 film tanárokról és diákokról

10 film inspiráló tanárokról

Válogatásunkban találtok drámát és vígjátékot, elitiskolában és "nehéz környéken" játszódó történeteket is. Közös bennük, hogy a főszereplők inspiráló tanárok, akik életre szóló mintát adnak tanítványaiknak.
Utam az iskolába – Filmajánló

Utam az iskolába – Filmajánló

Négy kiskamasz a világ négy pontján. Ami közös bennük, hogy örömmel járnak iskolába, akkor is, ha ez nagy nehézségekkel és veszéllyel jár: elefántok elől menekülnek, lóháton mennek a hegyekben, folyón kelnek át, kilométereket gyalogolnak. Lenyűgöző dokumentumfilm, egyben tanmese iskolásoknak.
Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Ugrás az oldal tetejére