Jelenlegi hely

A jógázás nincsen sem helyhez, sem korhoz kötve

A jóga több, mint egy edzésforma. Ráadásul otthon is elsajátítható, és akár naponta tíz perc is áldozható a gyakorlatok kivitelezésére. Szóval ha a család nagyon élénk, ha a gyerekek csak pár percre hagyják abba a nyüzsgést, akkor is jó szolgálatot tehet a testet és lelket felüdítő jógázás.

Edző nélkül is menni fog?

Igen, az interneten rengeteg profi videó fedezhető fel a témában. Nyilvánvaló, hogy nem a legvadabb mozdulatokkal és ászanákkal kell kezdeni, hanem szépen, fokozatosan a legegyszerűbbektől haladni a bonyolultabbak felé. Ez az a mozgásforma, ami csak egyetlen egy eszközt igényel. A jógaszőnyegek választékában érdemes végignézned, mert több méret közül is válogathatsz. Ha hely szűkében vagy, vagy limitáltak a lehetőségeid a tárolásra, akkor különösen jó ötlet alaposan felmérni a lehetőségeket.

Gondolhatod azt is, megjegyezzük első hallásra teljesen logikusan, hogy a sima szőnyeg is megfelel, vagy mondjuk egy parkettára, padlóra leterített takaró. De egy valamiről sohasem érdemes megfeledkezned: a biztonságról. Ezek a speciális kiegészítők csúszásmentes felületet borítékolnak, miközben te nyugodtan helyezkedhetsz a legjobb tartás érdekében. Ráadásként könnyedén összehajtogathatod azt a modellt, ami végül megtetszik, így aztán tényleg nem kell a hely miatt aggodalmaskodnod. Jó, hogyha a gyerekek elől elrejted a kellékedet, mert ez nem az a típusú szőnyeg, ami Aladdin repülőszőnyegével azonos.

Mennyi időt ildomos rászánni a kikapcsolódásra naponta?

A jóga nemcsak a testet lazítja el. A lélekre is hatást gyakorol. Így naponta tíz perc odafigyelés önmagadra, a mozdulataidra, a légzésedre már meghozhatja a várt eredményt. Ha most úgy érzed, hogy a családod mellett képtelenség ennyi időt kiszakítanod a napi menetrendből, akkor van egy, elsőre ugyan hajmeresztőnek tűnő, de ezrek által visszaigazoltan jó ötletünk. Próbáld meg, hogy negyed órával előbb kelsz. Még akkor is, ha ez kiborítóan korai ébresztést jelent. Hogy miért? Azért, mert amíg a többiek pihennek, te lendületesen kezdheted a napodat, hiszen a jóga energizál, azaz erővel lát el, mind fizikai, mind lelki szinten.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére