Jelenlegi hely

Gyermekedet is érdekli az űr? Így válassz neki távcsövet!

A csillagok csodás felfedezésének izgalma sok kisgyermeket elvarázsol. Vajon melyik gyermek ne álmodott volna arról, hogy ismeretlen bolygókat fedezzen fel vagy elképzelje, milyen lehet az űrben lenni? Egy távcsővel csodás élményt adhatunk számára, ami teljesen új dimenziókat nyit meg előtte a világ felfedezésének kapcsán. Hogyan válasszunk számára távcsövet?


Kép forrása: canva
 

Ne verjük magunkat komoly költségekbe kezdetben!

Az asztronómia, mint hobbi, sokak kedvence lehet, viszont tartósan nem mindenkinél marad meg ez az érdeklődés. Ezért először semmiképp se a legdrágább eszközt válasszunk, mert lehet, hogy csemeténket csak pár hétig fogja érdekelni az űr misztikumának felfedezése. Nézzünk egy olyan alap távcsövet, amivel a nagyobb bolygók már megfigyelhetőek. Például egy kifejezetten kezdőknek való teleszkóp már olyan élményt tud adni, amivel például a Hold részleteit is felfedezheti csemeténk. Láthatja általa a Hold krátereit, tengereit, hegyeit és teljesen más oldaláról ismeri meg a felettünk található égboltot.

Figyeljünk oda az igényekre!

Ha városban élünk, vagy olyan helyen ahol éjjel sok az utcai fény, akkor ne olyan távcsövet válasszunk, ami nehezen mozgatható. Ezzel inkább csak csalódást okozhatunk a csemeténknek, hiszen a fényszennyezés miatt még a legjobb távcsövekkel sem fogja tisztán látni az égitesteket. Ilyenkor még a legjobb amatőr csillagászati távcső típusok is csődöt mondhatnak. Ezért ebben az esetben egy könnyen hordozható távcsövet válasszunk számára, amit fényszennyezéstől mentes helyeken tud majd használni a gyermekünk.

A kezelhetőséget is tartsuk szem előtt!

Egy kezdő csillagászcsemetének még nem érdemes olyan távcsövet vásárolni, ami többféle funkcióval rendelkezik, hiszen még az sem biztos, hogy megmarad ennél a hobbinál. Nézzünk számára egy egyszerűen beállítható modellt, és ha igénye lesz rá, csak akkor válasszunk vele közösen egy komolyabb távcsövet. Már kapni kifejezetten gyerekeknek való csillagászati eszközöket is, tehát érdemes első körben ezek között válogatni. Az ilyen kémlelők ugyanis kifejezetten a gyerekek érdeklődését szem előtt tartva készültek, és persze az ő igényeinknek megfelelően.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!
Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Adventi ajtóra, ablakra való ünnepi dekorációkhoz hoztunk rengeteg inspirációt a klasszikustól a rendhagyóig. Karácsonyi trendkalauzunk az ajtódíszekből, kopogtatókból nyújt alapos válogatást. Sőt, akasztókból is készültünk!
Ugrás az oldal tetejére