Jelenlegi hely

Gyermekedet is érdekli az űr? Így válassz neki távcsövet!

A csillagok csodás felfedezésének izgalma sok kisgyermeket elvarázsol. Vajon melyik gyermek ne álmodott volna arról, hogy ismeretlen bolygókat fedezzen fel vagy elképzelje, milyen lehet az űrben lenni? Egy távcsővel csodás élményt adhatunk számára, ami teljesen új dimenziókat nyit meg előtte a világ felfedezésének kapcsán. Hogyan válasszunk számára távcsövet?


Kép forrása: canva
 

Ne verjük magunkat komoly költségekbe kezdetben!

Az asztronómia, mint hobbi, sokak kedvence lehet, viszont tartósan nem mindenkinél marad meg ez az érdeklődés. Ezért először semmiképp se a legdrágább eszközt válasszunk, mert lehet, hogy csemeténket csak pár hétig fogja érdekelni az űr misztikumának felfedezése. Nézzünk egy olyan alap távcsövet, amivel a nagyobb bolygók már megfigyelhetőek. Például egy kifejezetten kezdőknek való teleszkóp már olyan élményt tud adni, amivel például a Hold részleteit is felfedezheti csemeténk. Láthatja általa a Hold krátereit, tengereit, hegyeit és teljesen más oldaláról ismeri meg a felettünk található égboltot.

Figyeljünk oda az igényekre!

Ha városban élünk, vagy olyan helyen ahol éjjel sok az utcai fény, akkor ne olyan távcsövet válasszunk, ami nehezen mozgatható. Ezzel inkább csak csalódást okozhatunk a csemeténknek, hiszen a fényszennyezés miatt még a legjobb távcsövekkel sem fogja tisztán látni az égitesteket. Ilyenkor még a legjobb amatőr csillagászati távcső típusok is csődöt mondhatnak. Ezért ebben az esetben egy könnyen hordozható távcsövet válasszunk számára, amit fényszennyezéstől mentes helyeken tud majd használni a gyermekünk.

A kezelhetőséget is tartsuk szem előtt!

Egy kezdő csillagászcsemetének még nem érdemes olyan távcsövet vásárolni, ami többféle funkcióval rendelkezik, hiszen még az sem biztos, hogy megmarad ennél a hobbinál. Nézzünk számára egy egyszerűen beállítható modellt, és ha igénye lesz rá, csak akkor válasszunk vele közösen egy komolyabb távcsövet. Már kapni kifejezetten gyerekeknek való csillagászati eszközöket is, tehát érdemes első körben ezek között válogatni. Az ilyen kémlelők ugyanis kifejezetten a gyerekek érdeklődését szem előtt tartva készültek, és persze az ő igényeinknek megfelelően.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére