Jelenlegi hely

Rakott palacsinta kicsit másképp

Rakott palacsinta kicsit másképp: ahogy Kaczur Beatrix személyi edző és táplálkozási tanácsadó készíti:

Hozzávalók:

270 gr diawellness zero-6 lisztkeverék
10 gr kókuszreszelék
4 egész tojás
4,5 dl kókusztej
kb. 2-3 dl víz
édesítő és csipet só
1 db nagyobb alma
kókuszolaj a sütéshez
250 gr zsírszegény túró/ vagy tofu
2 púpozott ek. zsírszegény kakaópor
cukormentes lekvár

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a kókuszreszelékkel, az édesítőszerrel és a csipet sóval. Majd beleütünk 4 tojást és hozzáadjuk a kókusztej felét. Fakanállal jól összedolgozzuk, miközben folyamatosan adagoljuk a maradék kókusztejet és vizet. Amikor a palacsintatésztánál sűrűbb, de folyós masszát kapunk belereszeljük a héjától megszabadított almát.

Egy teflon bevonatú palacsinta sütőt jól felmelegítünk, majd kókuszolajjal bővel meglocsolunk. A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk úgy, hogy pár percre lefedjük. Akkor tudjuk megfordítani, ha az egyik oldala már jól megsült.

Egymásra rétegezzük úgy, hogy közben megtöltjük.

Én felesben töltöttem, az egyik fele kakaós volt a másik túrós-lekváros:

  • zsírszegény kakaóport édesítővel és kevés vízzel krémesre keverünk
  • túrót villával jól összetörjük és kevés vízzel kikeverjük, majd édesítjük.


Az egész rakott palacsinta (töltve) tartalmaz:
Szénhidrát:  58 gr
Zsír:  80 gr
Fehérje:  141 gr

Nyolc egyenlő részre vágva egy darab tartalmaz:
Szénhidrát:  7,25 gr
Zsír:  10 gr
Fehérje:  17,6 gr


Kaczur Beatrix
Személyi edző és táplálkozási tanácsadó

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére