Jelenlegi hely

Osztálykirándulás a Füle tanyán

A Füle tanya azzal a céllal alakult meg, hogy óvodákkal, iskolákkal együttműködve részt vegyen a gyermekek környezeti nevelésében, az élményeken alapuló ismeretszerzésben, az egészséges, sportos életmódra való igény kialakításában. Kiemelten fontosnak tartjuk a lóval való foglalkozás komoly nevelőértékét, amely jótékony hatással van a személyiségfejlődésére, az általános életvitelre, valamint kiemelt jelentőséggel bír az egészségmegőrzés területén.

A következő szolgáltatásokkal és programokkal várunk minden kedves hozzánk ellátogató Pedagógust és Gyermeket:

Kocsikázás 

Három darab, „kétlóerős” díszes, komfortos pusztabuszunkkal a város bármely részéről vállaljuk a gyermekek kiszállítását a tanya területére. Igény szerint lehetőséget nyújtunk a városban történő kocsikázásra és lovaskocsis túrák, szerenádok szervezésére is. A legnagyobb kocsink egy akár 35 fős osztály szállítására is alkalmas ponyvás jármű, így a nagy létszám sem okoz számunkra problémát. (A kisebb kocsik 25, ill. 30 főt befogadó képességűek.)
A tanyáig kiépített kerékpárút vezet, így a gyermekek által annyira kedvelt kerékpártúra biztonságosan megvalósítható. A dűlő bejáratánál buszmegálló is segíti a hozzánk érkező gyerekeknek a helyszínre való eljutást.

Lovaglás

Tanyánkon képzett, gondosan válogatott, gyermekbarát, szelíd lovainkon a gyermekek kipróbálhatják a lovaglást. Kínálatunkban szerepel tudásszinttől és életkortól függően vezetőszáras pónilovaglás és futószáras lovaglás, osztálylovaglás, tereplovaglás, túralovaglás. Osztályoknak a nagy létszám miatt elsősorban lóhoz szoktató gyakorlatot, lovastorna jellegű foglalkozást tartunk. A lovasoktatást szakképzett lovasoktató ill. lovastúra vezető (gyakorló pedagógus) végzi.
A kirándulás végeztével a lovaglás iránt elkötelezett gyermekeket visszavárjuk! Kis lovasaink lovas tudásukat tovább csiszolhatják, a legügyesebbeket lóbérlési, lóbértartási, versenyzési lehetőség várja! Terveink között szerepel egy ponyvás, fedett lovarda kialakítása, amely elsősorban a téli hónapokban tesz majd jó szolgálatot.

Csikósbemutató

A Magyar virtushoz szorosan hozzátartozik a ló, a lóval való szoros összetartozás érzése. Ennek egyik legszebb és leglátványosabb példája a csikós bemutató, amely betekintést nyújt az elmúlt századok csikósainak hétköznapjaiba, és felidézi a Hortobágy környéki puszták hangulatát.

A pusztaprogram során láthatjuk ló és lovas harmonikus együttműködését: a ló fektetést, valamint különféle látványos és izgalmas show elemeket.

Állatsimogató

Nagyon kedveljük az őshonos állatfajokat, célunk hogy megismertessük a gyermekekkel a nemzeti kincsünknek ezt a különösen értékes részét. Szeretnénk, ha a hozzánk ellátogató gyermekek megtapasztalnák, átélnék és elsajátítanák a „felelősségteljes állattartás” szemléletét.

A tanya állatainak lakhelye EU szabványos, a magyar vidék sajátosságait bemutató istálló együttes. Állataink egészségesek, békés természetűek, folyamatos állatorvosi kontroll alatt állnak. A tanya területe körbezárt, a gyermekek számára biztonságos kialakítással.

Konyhakert 

A tanya egyik sarkában kis kertet alakítottunk ki oktatási célzattal vidékünk legjellemzőbb növényeivel. A gyermekek részt vehetnek a növények ápolásában, öntözésében, a termés betakarításában.

fotók forrása: clkse.hu

Tanterem

Foglalkozásaink egy részét 80 m2-es, minden szabványt és igénytkielégítő tantermünkben tartjuk, ahol lehetőség van kihelyezett tanítási órák, vagy erdei iskola jellegű foglalkozások megtartása.  Emellett beltéri sporteszközök (ping-pong, csocsóasztal) is várják a gyerekeket.

Játszótér

Tanyánkon 1500m2 szabadtéri játékhoz. Igény szerint tartunk a gyerekeknek „pusztaolimpiát”, sorversenyeket, labdás játékokat, vagy bármilyen fogó és futójátékot. Eső esetén fedett lovardánk ad helyet a szórakozásnak.

 

Kedves Pedagógusok! Ha ajánlatunk elnyerte tetszésüket, kérjük bátran keressenek minket, akár csak egy beszélgetés erejéig is! Kínálatunk folyamatosan bővülni fog, minden megvalósítható tervnek helyet adunk!

 

További információ:

Milus Emese:  (+36) 20 239 5521
Csiló Attila: (+36) 20 456 4572
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Volt egyszer nagyon régen egy kis falusi asztalosműhely. Egyszer, amikor a gazda nem volt otthon, a szerszámok nagygyűlést tartottak...
Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Mire érdemes figyelni netes vásárlásnál? Mik a veszélyek? A fogyasztóvédelmi hatóság egy „kisokosban” foglalta össze hasznos tanácsait.
Ugrás az oldal tetejére