Jelenlegi hely

Gombás szelet lépésről lépésre

Gombás szelet: ha szereted a gombát, akkor most rátaláltál egy olyan receptre, amit nagyon fogsz szeretni és még változatosan is el tudod készíteni.

Pap Zsuzsa írása

Gombás szelet recept

Hozzávalók 4 személyre

 

  • 80 dkg jól szeletelhető sertéshús (karaj, tarja, comb, lapocka, oldalas csont nélküli része)

  • 15 dkg húsos szalonna

  • 2 evőkanál liszt

  • 1 nagyobb fej hagyma 

  • 1 db zöldpaprika 

  • 1 db nagyobb, vagy 2 db kisebb paradicsom 

  • 30 dkg gomba (termesztett csiperke – esetleg megbolondítva kevés erdei gombával)

  • fűszerek: só, bors, hústól és ízléstől függően majoránna, zsálya, rozmaring, néhány szál petrezselyem

  • 2 dl tejföl - feltételesen (tejföl nélkül is nagyon jó)

 

Előkészítés

  • A húst megmosod, letörölgeted róla a vizet, felszeleteled és kissé kiklopfolod, mindkét oldalán megsózod és megfűszerezed.

Hússzeletek előkészítve

  • A szalonnát, hagymát, zöldpaprikát és paradicsomos kis kockákra vágod.
  • A gombát megmosod folyó víz alatt és felszeleteled. 


Gombás szelet elkészítése

 

  • A szalonnakockákat egy serpenyőben kiolvasztod. A pörcöket kiszeded.

Szalonnakockák kiolvasztva

Szalonnakockák kiolvasztva, pirítva

  • A hússzeleteket lisztbe forgatás után a szalonna zsírján mindkét oldalán átsütöd, tányérba kiszeded.

Hússzeletek lisztbe forgatva

Hússzeletek átsütése gombás szelethez

  •  A zsíron megdinszteled a hagymát, hozzáadod a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot.

A megdinsztelt hagymához adjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot

  •  Rövid párolás után hozzáadod a gombát. A gomba levet fog ereszteni, 5 percig együtt párolod a többi zöldséggel.

A zöldségekhez adjuk a gombát

  • Visszateszed a húst a raguba és fedő alatt addig párolod, amíg a hús megpuhul.

Fedő alatt pároljuk, amíg a hús megpuhul

  • Az étel elkészült.

  • Ha tejföllel szeretnéd tálalni, akkor szedd ki a hússzeleteket, tedd bele a tejfölt és forrald át.

  • Ezt követően visszarakhatod a húst a tejfölös szószba és tálalhatod.

A gombás szelet ízlés szerint tejföllel is dúsítható

 

Tálalás

Tálalhatod

Gombás szelet krumplipürével tálalva

Gombás szelet nokedlival tálalva

  • metélt tésztával.

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei

Még több fortély Zsuzsától:

Húsgombóc ételek

Sütőtök krémleves

Környezetbarát mosószerek

Háztartási napló

Környezetbarát mosás

Nagytakarítás

Húsvéti vacsora

Egyszerű bableves

 

 

Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére