Jelenlegi hely

IX. Szülőnek lenni konferencia - Boldog gyerekek lesznek boldog felnőttek!

Idén a virtuális térben rendezik meg május 26-án a Szülőnek lenni konferenciát, amelynek témája a családok és az iskola közötti együttműködés, a távoktatás, a generációk kapcsolata és az értékek átadása.

IX. Szülőnek lenni konferencia 2020.

Konferencia a szülőkkel kapcsolatban levő szakemberek és érdeklődő szülők részére

A gyermekeink jelene, a társadalmunk jövője avagy Hova tartunk tanárok, diákok, szülők?

A program időpontja: 2020. május 26. kedd, 9.00-16.30

A program szervezői: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Magyar Pedagógiai Társaság, Szülőnek Lenni Program

A program helyszíne: A virtuális világ

4 különböző téma - 4 ütemben

Előadások és kerekasztal beszélgetések

1. téma 9.00 -10.30
Családok és intézmények a gyerek nem kognitív fejlődésében

Hogyan érdemes együttműködni a családnak és az iskolának, óvodának a gyerek nem-kognitív képességeinek fejlesztésében? Hogyan lehet közvetíteni a gyerek fejlődéséről szóló ismereteket a szülőknek? A laikus tudásnak mik a korlátai?

2. téma 11.00 - 12.30
Összezárva vagy egymásra utalva?

Átszerveződő kapcsolatok a generációk közt?

3. téma 13.00 - 14.30
Értékek átadása az iskolában és a családban

Mit tud értékközvetítőként átvállalni az iskola a családtól - tudja-e a családot helyettesíteni, pótolni az iskola és óvoda?

4. téma 15.00 - 16.30
Távoktatás a családban

Szülői szerepvállalás, konfliktusok és jógyakorlatok a családban a távoktatás idején

Kiknek szól?

A konferenciát a szülőséggel és családokkal foglalkozó, a gyerekekkel közvetlen kapcsolatban levő, ehhez a tevékenységhez kapcsolódó szakmai szervezetek képviselői, pedagógusok, szociális szakemberek, az ilyen területen működő civil és önszerveződő közösségek képviselői, és az érdeklődő szülők, valamint az ELTE PPK dolgozói és hallgatói részére szervezik.

Ezek a szakemberek és szervezeti vezetők alkalmasak és képesek továbbvinni a konferencia gondolatait, beépíteni azt a saját munkájukba, környezetükbe, ezzel erősítve a konferencia hatását.

Ezzel kívánják elősegíteni, hogy a gondolatok a fejlesztési lehetőségek, a megoldások és módszertani ötletek rajtuk keresztül, az ő közvetítésükkel, minél több szakemberhez, családhoz és szülőhöz el tudjanak jutni.

Jelentkezés

A konferencián előzetes jelentkezés alapján lehet részt venni, a technikai megvalósítás miatt. Regisztrálni minden témára külön kell, mert külön indítják az egyes blokkokat. Egy-egy téma megbeszélésén együttesen 100 fő tud részt venni.

A jelentkezési lap segítségével ötleteket is adhattok a konferencia tartalmára, módszereire.

Regisztráció: ITT

A Szülőnek lenni Program célja

"Segítséget nyújtani szülőknek közvetlenül, szülőcsoportokban a mindennapjaik aktuális szülői kérdéseiben."

"Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a segítő szándék nem egyenlő a hatékony, és helyes segítséggel. A mai szülőnek, segíteni kell a gyerekének olyan dolgokra is megtalálni a választ, ami az Ő gyerekkorában, fiatal korában még nem létezett, nem ismeri a lehetséges mintákat, nincs generációs örökség a megoldásra.

"Szeretnénk, ha minél több szülő látná, tudná, hogy a gyereke minden cselekedetének megvan a mozgatórugója, a gyerek minden életkorban a saját gondolatai és céljai szerint cselekszik, szülőknek sokszor furcsán, de a saját szempontjaik szerint konzekvensen."

A szem a lélek tükre, a gyerek pedig a családé.

"Tudjuk, hogy nagy figyelmet kell fordítani a csecsemőkre, a kisgyerekekre, de tudnunk kell, hogy ugyanilyen figyelemre van akkor is szükségük, amikor kisiskolások, amikor elkezdenek serdülni, s amikor elérik a fiatal felnőttkort."

"A szülő lehet a biztos háttér a gyereknek a kortárs csoporttal való viszonyban, a világ nehézségeinek kezelésében az önállóság kifejlődésében, a saját céljaik kitűzésében és megvalósításában."

"Szeretnénk felhívni a szülők figyelmét arra, hogy mit kapnak tőlük a gyerekeik a segítségükkel, a szándékaiktól függetlenül, sokszor nem tudatosan, sokszor észre sem véve, hogy mi történik velük. A szülő mindig nevel, a legtöbbet akkor, amikor nem nevel, hanem él, dolgozik, szabadidejét tölti, kapcsolatokat ápol. A gyerek itt látja és kezdi alkalmazni azokat a mintákat, amelyek a számára eléggé szimpatikusak, vagy eléggé erősek."

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.
Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Bizony nem a drága játékok, a luxus nyaralások azok, amikre a gyerekeink vágynak, hanem a velünk töltött időre, a bolondozásra, a sok mókára.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Ugrás az oldal tetejére